Aangepast zoeken
Vaste planten geven geur en kleur aan tuin en balkon 

   
Vaste planten zijn essentieel in elk tuinconcept. De veelheid aan soorten en variëteiten,
Gentiana asclepiadea
kleuren en verschillen in groeihoogte maken het moeilijk om daarin een goede keuze te maken. Niet elk detail dat een plant typeert, is van doorslaggevende betekenis bij toepassing in uw tuin. Wel van belang is of een plant gangbaar is in de handel en vooral of hij goed kan groeien. Eigen smaak speelt in de inrichting en de keuze van beplanting terecht een grote rol. Door beschrijvingen van de verscheidenheid aan vaste planten willen wij u helpen uw kennis daarover te vergroten. Om ook 'ns wat anders te proberen?

Wat u zoal kunt planten
Al 'onze' vaste planten staan in alfabetisch gesorteerde namenlijsten. U kunt kiezen uit een lijst met Nederlandse namen (voor zover bestaand) met daarachter de Latijnse namen. Of omgekeerd: eerst de Latijnse namen met daarachter de Nederlandse (alweer voor zover bestaand).

Nederlands/Latijn
Eenjarig Klimplanten
Tweejarig Bodembedekkers
Vaste planten Kuipplanten
Succulenten Bamboes en siergrassen
Bollen en knollen Orchideeën
The Edible Garden Diverse

Latijn/Nederlands
Eenjarig Klimplanten
Tweejarig Bodembedekkers
Vaste planten Kuipplanten
Succulenten Bamboes en siergrassen
Bollen en knollen Orchideeën
The Edible Garden DiverseWat kost dat nou, een hovenier?
Kruiwagen
Daar zit je dan. Met een lege tuin of een tuin, die je niet meer bevalt. Wat moet erin? Is de alles omvattende vraag. Gewoon betegelen is natuurlijk geen oplossing. Te onderhoudsvrij. Of valt onder onderhoudsvrij misschien toch wat fleur en kleur? In ieder geval: de grond moet vol. Duizenden planten - of het nu bomen, struiken, eenjarigen etc. zijn - liggen op u te wachten. Verhardingen zijn er te kust en te keur om in allerlei vormen te gieten. Ornamenten, meubilair, vijvers met of zonder vissen... Hoe rekening te houden met de kinderen. En... en... En.

Ook voor tuinaanleg en -onderhoud geldt tijdelijk het lage
BTW-tarief van 6% (was 21%) voor arbeidsloon.


Vraag in één keer een gratis offerte aan bij maximaal zes hoveniers!


 

Artikelen en illustraties
in NEÊRLANDs Tuin
zijn auteursrechtelijk beschermd. Niets mag daarom geheel, gedeeltelijk
of in gewijzigde vorm (persoonlijkheidsrecht) op welke wijze dan ook worden verveelvoudigd zonder schriftelijke toestemming.